Woning isoleren Koninksem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Koninksem? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie buitenkant gevel of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Koninksem. Je leest uitvoerig over items als de binnengevel isoleren en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-koninksem-3700

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check jij de meest interessante methodes om je woning in Koninksem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Koninksem is goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €215 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1925 en het bespaart circa €210 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Koninksem kost plusminus €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het rendement is al snel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Daarmee bespaar je grofweg €760, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we allerlei populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Koninksem (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Koninksem is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Koninksem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3950)
€665
(€4500)
€920
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€240
(€2000)
€340
(€3400)
Spouwmuur€235
(€800)
€750
(€2675)
€875
(€3575)
HR++ glas€225
(€1975)
€310
(€4100)
€380
(€5300)
isolatie koninksem 3700

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Koninksem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Koninksem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en besparen tot €220, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website tref je praktische info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Tongeren

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tongeren op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Koninksem wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Koninksem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Koninksem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment