Woning isoleren Neerrepen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neerrepen? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Neerrepen. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als kieren dichten en spuitisolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-neerrepen-3700

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de populairste acties om een woning in Neerrepen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Neerrepen is financieel toegankelijk (plusminus € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Neerrepen kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het voordeel is zo’n €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Neerrepen (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Neerrepen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. Dat is dus al gauw €850 per jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Neerrepen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3050)
€685
(€6850)
€1140
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€260
(€2450)
€320
(€3300)
Spouwmuur€200
(€800)
€730
(€2275)
€870
(€3350)
HR++ glas€220
(€2200)
€260
(€4300)
€400
(€5175)
isolatie neerrepen 3700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Neerrepen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Neerrepen isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en geeft een besparing van €335 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tongeren

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tongeren meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Neerrepen wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neerrepen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Neerrepen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment