Woning isoleren Lauw

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lauw? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals de garage isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je belangrijke informatie over isolatie Lauw. We zoomen in op thema’s als buitenmuren isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lauw-3700

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder impact op het milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€164,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Lauw te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lauw is goedkoop (gemiddeld zo’n € 850 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €190 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Lauw kost zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Daarmee bespaar je pakweg €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende interessante vormen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lauw (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Lauw is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 p/jaar. Op deze pagina check je de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Lauw. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3400)
€845
(€5650)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€180
(€2350)
€390
(€3400)
Spouwmuur€270
(€875)
€530
(€1950)
€810
(€3075)
HR++ glas€195
(€2175)
€330
(€3950)
€415
(€4850)
isolatie lauw 3700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lauw?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lauw isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie en Trevion, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Gamma, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Tongeren

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Tongeren op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Lauw wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lauw voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Lauw. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment