Woning isoleren Mal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mal? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina tref je nuttige informatie over isolatie Mal. Dit kan gaan om thema’s als de spouwmuur isoleren en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mal-3700

 • Supersnel terugverdient
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook geluidsdicht
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Mal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mal is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 790 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mal kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €770 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12100. Het voordeel is om en nabij €960 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zien we verschillende populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mal (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw woning in Mal kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Mal. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€705
(€6700)
€1190
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€260
(€1800)
€385
(€3200)
Spouwmuur€215
(€1250)
€750
(€2075)
€785
(€3350)
HR++ glas€225
(€2425)
€295
(€4250)
€350
(€4525)
isolatie mal 3700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mal?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mal isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Tongeren

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tongeren voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Mal wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Mal voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Mal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment