Woning isoleren Holsbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Holsbeek? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering zoals tussenwanden isoleren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Holsbeek. We bespreken vraagstukken over tussenwanden isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-holsbeek-3220

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • U stoot minder CO2 uit
 • Beschermt ook tegen brand
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHolsbeek
Postcode3220
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€165,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek jij de populairste werkzaamheden om jullie woning in Holsbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Holsbeek is betaalbaar (vanaf zo’n € 820 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €265 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Holsbeek kost je zo’n €5000. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Het rendement is al snel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Hiermee bespaar je ong. €970 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we nog enkele rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Holsbeek (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw woning in Holsbeek is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Holsbeek. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3700)
€795
(€6850)
€1150
(€8100)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€190
(€2450)
€340
(€2700)
Spouwmuur€400
(€800)
€460
(€2050)
€865
(€3025)
HR++ glas€190
(€1900)
€290
(€4225)
€375
(€5000)
isolatie holsbeek 3220

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Holsbeek?

Waarom zou ik mijn huis in Holsbeek isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375 en dat bespaart tot €235 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Holsbeek

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Holsbeek op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Holsbeek
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Holsbeek wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Holsbeek voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Holsbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment