Woning isoleren Linden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Linden? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand tref je bruikbare informatie over isolatie Linden. We staan stil bij onderwerpen als buisisolatie en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-linden-3210

 • Een fors lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Brandbeschermend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3210
Gasverbruik21.970 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek je de populairste stappen om je woning in Linden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Linden is aantrekkelijk (om en nabij de € 810 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €200 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, steenwol, dekens, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Linden kost zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11200. Dit levert op pakweg €870 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Linden (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een huis in Linden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar. Op deze pagina tref je de uiteindelijke kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Linden. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3200)
€745
(€7200)
€1200
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€255
(€2050)
€355
(€2900)
Spouwmuur€175
(€1475)
€670
(€2225)
€810
(€3175)
HR++ glas€215
(€2750)
€305
(€3450)
€420
(€4525)
isolatie linden 3210

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Linden?

Wat is het voordeel van mijn woning in Linden isoleren?

Een solide woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Poweo, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3700 en besparen tot €240 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Lubbeek

Via een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Lubbeek meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lubbeek
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Linden wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Linden voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Linden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezond binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment