Woning isoleren Angre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Angre? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals de zolder isoleren en verwarmingsbuizen isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Angre. Denk aan onderwerpen als dakisolatie en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-angre-7387

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • Maak je huis stiller
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Angre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Angre kan zeer goedkoop beginnend bij € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het bespaart circa €185 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Angre kost om en nabij de €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Daarmee bespaar je ongeveer €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook kennen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Angre (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Angre is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2775 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 per 12 maanden. Op deze website berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Angre. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€685
(€4800)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€275
(€2100)
€390
(€3000)
Spouwmuur€295
(€1175)
€540
(€2350)
€810
(€3675)
HR++ glas€220
(€2450)
€275
(€3975)
€445
(€4550)
isolatie angre 7387

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Angre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Angre isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075, dat betekent een winst van 320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Honnelles

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Honnelles aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Angre wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Angre voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Angre. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment