Woning isoleren Athis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Athis? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen als bijv. isolatie van de vloer of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Athis. We bespreken onderwerpen als tochtwering en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-athis-7387

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Brandbeschermend
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand check je de interessantste onderdelen om jouw woning in Athis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Athis is goedkoop (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €190 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten variëren rond €1675 en het rendement ligt op zo’n €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Athis kost je zo’n €5700. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Dit levert op plusminus €850 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we nog meer vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest interessante vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Athis (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Athis is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Athis. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€815
(€7400)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€265
(€2300)
€355
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1125)
€730
(€2450)
€910
(€3450)
HR++ glas€250
(€2275)
€260
(€3700)
€440
(€4450)
isolatie athis 7387

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Athis?

Waarom moet ook ik mijn huis in Athis isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3650 en besparen tot €225 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Honnelles

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Honnelles op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Athis wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Athis voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Athis. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een lekker warm huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment