Woning isoleren Roisin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Roisin? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering zoals isolatie van buitenmuren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Roisin. Je leest uitvoerig over thema’s als tochtwering en verschillende materialen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-roisin-7387

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€167,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check jij de meest interessante manieren om jullie woning in Roisin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Roisin is financieel toegankelijk (al vanaf € 780 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €270 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1825 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Roisin kost je zo’n €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. De winst is ongeveer €820, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0kennen we allerlei alternatieve opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Roisin (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Roisin is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Op deze website berekenen we de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Roisin. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3600)
€845
(€7500)
€1010
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€250
(€1550)
€400
(€3300)
Spouwmuur€335
(€825)
€630
(€2375)
€950
(€3150)
HR++ glas€245
(€1925)
€295
(€3050)
€435
(€5250)
isolatie roisin 7387

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Roisin?

Waarom zou ik mijn woning in Roisin isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en dat bespaart tot €345 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse maatregelen zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Hubo, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Honnelles

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Honnelles meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Roisin wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Roisin voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Roisin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment