Woning isoleren Gierle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gierle? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van de zolder en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je waardevolle informatie over isolatie Gierle. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de dakkapel en cellulose isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gierle-2275

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet het milieu op 1
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode2275
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind jij de populairste onderdelen om jouw woning in Gierle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gierle is voordeling (al vanaf € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1775 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gierle kost gemiddeld €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is zo’n €940, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er diverse populaire opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gierle (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Gierle is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat is dus al gauw €1250 op jaarbasis. Onderstaand calculeren we de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gierle. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€765
(€6650)
€1050
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€195
(€2200)
€355
(€3050)
Spouwmuur€225
(€800)
€530
(€2550)
€790
(€3150)
HR++ glas€190
(€2050)
€330
(€3700)
€350
(€5300)
isolatie gierle 2275

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gierle?

Wat is het voordeel van mijn woning in Gierle isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en besparen tot €200 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Lille

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Lille meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lille
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Gierle wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Gierle voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Gierle. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment