Woning isoleren Munkzwalm

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Munkzwalm? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je waardevolle informatie over isolatie Munkzwalm. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en thermische bruggen. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-munkzwalm-9630

 • Hoog rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een duurzame oplossing
 • Je kunt klein beginnen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik3535,758259692 kWh
Gemiddelde energierekening€166,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk je de meest populaire acties om een woning in Munkzwalm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Munkzwalm is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 820 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Munkzwalm kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13400. Het rendement is zo’n €840 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Munkzwalm (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Munkzwalm kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Munkzwalm. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€595
(€7500)
€1000
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€210
(€1550)
€350
(€3250)
Spouwmuur€210
(€1125)
€470
(€2700)
€805
(€3300)
HR++ glas€200
(€2900)
€325
(€3875)
€420
(€4625)
isolatie munkzwalm 9630

Professionele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Munkzwalm?

Waarom zou ik mijn huis in Munkzwalm isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en besparen tot €345, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Zwalm

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zwalm meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Munkzwalm wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Munkzwalm voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Munkzwalm. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment