Woning isoleren Jemeppe-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Jemeppe-Sur-Sambre? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je nuttige informatie over isolatie Jemeppe-Sur-Sambre. We zoomen in op topics als isolerende kozijnen en deuren en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-jemeppe-sur-sambre-5190

 • Een fors lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Weinig geluid in de woning
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNamen
GemeenteJemeppe-Sur-Sambre
Postcode5190
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Jemeppe-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Jemeppe-Sur-Sambre is interessant (vanaf ongeveer € 830 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €230, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jemeppe-Sur-Sambre kost gemiddeld €5200. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11200. Je profiteert van pakweg €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer alternatieve oplossingen. Hieronder benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Jemeppe-Sur-Sambre (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Jemeppe-Sur-Sambre is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. De besparing komt neer op €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Jemeppe-Sur-Sambre. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€685
(€4700)
€950
(€8750)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€215
(€2100)
€320
(€3400)
Spouwmuur€330
(€1350)
€660
(€2675)
€880
(€3075)
HR++ glas€220
(€1950)
€300
(€3950)
€405
(€4500)
isolatie jemeppe-sur-sambre 5190

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Jemeppe-Sur-Sambre?

Waarom mijn woning in Jemeppe-Sur-Sambre isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425 en geeft een besparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jemeppe-Sur-Sambre

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jemeppe-Sur-Sambre kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Sambre
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Via de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Jemeppe-Sur-Sambre wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Jemeppe-Sur-Sambre voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Jemeppe-Sur-Sambre. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment