Woning isoleren Gérompont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gérompont? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Gérompont. We gaan aan de slag met thema’s als dakkapel isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gerompont-1367

 • Besparen op energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€163,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de meest interessante methodes om jullie woning in Gérompont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gérompont is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 910 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €275 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gérompont kost gemiddeld €5250. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het rendement is al snel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het voordeel is ongeveer €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog een aantal aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Gérompont (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Gérompont kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. De besparing komt neer op €1150 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Gérompont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€685
(€6050)
€1020
(€9350)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€175
(€2650)
€370
(€3350)
Spouwmuur€330
(€925)
€600
(€2125)
€850
(€3525)
HR++ glas€225
(€2675)
€315
(€4050)
€380
(€4675)
isolatie gerompont 1367

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gérompont?

Waarom juist nu mijn huis in Gérompont isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat levert gemiddeld op €350 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Hubo, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Ramillies

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ramillies voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Gérompont wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gérompont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Gérompont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment