Woning isoleren Bomal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bomal? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van de buitengevel en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Bomal. Je kunt denken aan zaken als radiatorfolie plaatsen en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bomal-1367

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettig binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€163,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Bomal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bomal kan erg voordelig (rond de € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1650 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bomal kost plusminus €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Hiermee bespaar je plusminus €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er verscheidene rendabele opties. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Bomal (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Bomal is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Hieronder check je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bomal. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€655
(€5000)
€1050
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€185
(€1550)
€385
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1225)
€640
(€1975)
€785
(€3575)
HR++ glas€200
(€1850)
€310
(€3675)
€410
(€5350)
isolatie bomal 1367

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bomal?

Waarom zou ik mijn huis in Bomal isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Ramillies

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ramillies aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Bomal wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Bomal voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Bomal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment