Woning isoleren Thorembais-Les-Béguines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Thorembais-Les-Béguines? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de schuur of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Thorembais-Les-Béguines. Je leest uitvoerig over onderwerpen als deuren isoleren en spouwanker. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-thorembais-les-beguines-1360

 • Investering snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Zet het milieu op 1
 • Rust en comfort in huis
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode1360
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand vind je de populairste manieren om jouw woning in Thorembais-Les-Béguines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thorembais-Les-Béguines is financieel toegankelijk (al vanaf € 810 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thorembais-Les-Béguines kost plusminus €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. De potentiële besparing ligt op €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is pakweg €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verschillende aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thorembais-Les-Béguines (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Thorembais-Les-Béguines kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 (jaarlijks). Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Thorembais-Les-Béguines. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4250)
€805
(€6050)
€1130
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€170
(€2250)
€385
(€3100)
Spouwmuur€330
(€750)
€560
(€2100)
€815
(€3000)
HR++ glas€210
(€2225)
€280
(€4000)
€440
(€4600)
isolatie thorembais-les-beguines 1360

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Thorembais-Les-Béguines?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Thorembais-Les-Béguines isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma, Dema, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Perwez

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Perwez aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Perwez
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Thorembais-Les-Béguines wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Thorembais-Les-Béguines voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Thorembais-Les-Béguines. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment