Woning isoleren Geest-Gérompont-Petit-Rosière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Geest-Gérompont-Petit-Rosière? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de kruipruimte of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Geest-Gérompont-Petit-Rosière. We staan stil bij items als isolatie van deuren en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-geest-gerompont-petit-rosiere-1367

 • Lagere energiekosten
 • Bescherm tegen vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Relatief snel te plaatsen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€163,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek je de meest interessante acties om je woning in Geest-Gérompont-Petit-Rosière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Geest-Gérompont-Petit-Rosière is interessant (gemiddeld zo’n € 710 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Geest-Gérompont-Petit-Rosière kost plusminus €5350. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De besparing loopt op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12100. Dit levert op om en nabij €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Geest-Gérompont-Petit-Rosière (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Geest-Gérompont-Petit-Rosière is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4100)
€665
(€5050)
€1070
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€225
(€2100)
€330
(€3600)
Spouwmuur€285
(€1125)
€620
(€2575)
€925
(€3575)
HR++ glas€215
(€2025)
€285
(€3525)
€410
(€4825)
isolatie geest-gerompont-petit-rosiere 1367

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Geest-Gérompont-Petit-Rosière?

Waarom mijn woning in Geest-Gérompont-Petit-Rosière isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €235 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Ramillies

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Ramillies voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Geest-Gérompont-Petit-Rosière wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Geest-Gérompont-Petit-Rosière voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Geest-Gérompont-Petit-Rosière. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment