Woning isoleren Grand-Rosière-Hottomont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Grand-Rosière-Hottomont? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je waardevolle informatie over isolatie Grand-Rosière-Hottomont. We bespreken vraagstukken over tochtprofielen en minerale wol. Meteen besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-grand-rosiere-hottomont-1367

 • Minder energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje zie je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Grand-Rosière-Hottomont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grand-Rosière-Hottomont is aantrekkelijk (rond de € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1775 en de winst ligt rond de €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grand-Rosière-Hottomont kost gemiddeld €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11800. Het voordeel is circa €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er nog meer alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grand-Rosière-Hottomont (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Grand-Rosière-Hottomont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 (jaarlijks). Op deze website tref je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Grand-Rosière-Hottomont. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€615
(€5250)
€1210
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€275
(€1650)
€370
(€3400)
Spouwmuur€225
(€900)
€640
(€2325)
€865
(€3575)
HR++ glas€240
(€2975)
€325
(€3525)
€415
(€4675)
isolatie grand-rosiere-hottomont 1367

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Grand-Rosière-Hottomont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Grand-Rosière-Hottomont isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Ramillies

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ramillies in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Grand-Rosière-Hottomont wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Grand-Rosière-Hottomont voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Grand-Rosière-Hottomont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment