Woning isoleren Thorembais-Saint-Trond

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Thorembais-Saint-Trond? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals muren isoleren of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je bruikbare informatie over isolatie Thorembais-Saint-Trond. We staan stil bij topics als dubbel glas en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-thorembais-saint-trond-1360

 • Lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van lawaai van straat
 • Erkende uitvoerders

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode1360
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Verderop check jij de aantrekkelijkste methodes om een woning in Thorembais-Saint-Trond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Thorembais-Saint-Trond is financieel toegankelijk (om en nabij de € 780 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Thorembais-Saint-Trond kost +/- €4550. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Het rendement is al snel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het voordeel is ongeveer €820 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Thorembais-Saint-Trond (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Thorembais-Saint-Trond is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. Dat is dus al gauw €1375 op jaarbasis. Hierna berekenen we de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Thorembais-Saint-Trond. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3750)
€785
(€5500)
€1150
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€250
(€1900)
€315
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1350)
€600
(€2575)
€900
(€3150)
HR++ glas€200
(€2975)
€320
(€3775)
€365
(€5200)
isolatie thorembais-saint-trond 1360

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thorembais-Saint-Trond?

Waarom mijn woning in Thorembais-Saint-Trond isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €210 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Perwez

Door de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Perwez aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Perwez
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Thorembais-Saint-Trond wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Thorembais-Saint-Trond voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Thorembais-Saint-Trond. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment