Woning isoleren Jodoigne-Souveraine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Jodoigne-Souveraine? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Jodoigne-Souveraine. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals verwarmingsbuizen isoleren en stappenplan woningisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-jodoigne-souveraine-1370

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna vind je de interessantste onderdelen om jouw woning in Jodoigne-Souveraine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jodoigne-Souveraine is goedkoop (al vanaf +/- € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1750 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jodoigne-Souveraine kost om en nabij de €5350. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het voordeel is ong. €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook noemen we verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Jodoigne-Souveraine (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Jodoigne-Souveraine is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Jodoigne-Souveraine. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3950)
€885
(€6300)
€990
(€9200)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€280
(€2200)
€395
(€2700)
Spouwmuur€335
(€1400)
€540
(€2275)
€785
(€3625)
HR++ glas€225
(€2850)
€300
(€3875)
€420
(€5025)
isolatie jodoigne-souveraine 1370

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Jodoigne-Souveraine?

Waarom zou ik mijn huis in Jodoigne-Souveraine isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, dat betekent een winst van 200 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over de huidige isolatiepremie in Jodoigne

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Jodoigne in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Jodoigne-Souveraine wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Jodoigne-Souveraine voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Jodoigne-Souveraine. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment