Woning isoleren Autre-Eglise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Autre-Eglise? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een investering als spouwmuren isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be check je handige informatie over isolatie Autre-Eglise. Dit gaan om bijvoorbeeld items als dubbel glas en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-autre-eglise-1367

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Toekomstbestendig

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode1367
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€163,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal je de populairste toepassingen om een woning in Autre-Eglise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Autre-Eglise is aantrekkelijk (om en nabij de € 980 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Autre-Eglise kost doorgaans €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is circa €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er meerdere vaak toegepaste vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Autre-Eglise (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en ook een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Autre-Eglise kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de hoogte van de investering in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Autre-Eglise. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€695
(€5400)
€940
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€270
(€2600)
€400
(€2800)
Spouwmuur€360
(€1375)
€720
(€2775)
€910
(€3550)
HR++ glas€230
(€2275)
€330
(€4150)
€400
(€5150)
isolatie autre-eglise 1367

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Autre-Eglise?

Wat is het voordeel van mijn woning in Autre-Eglise isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Ramillies

Via de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ramillies aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Autre-Eglise wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Autre-Eglise voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Autre-Eglise. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment