Woning isoleren Lathuy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lathuy? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals je spouwmuur isoleren of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Lathuy. We bespreken thema’s als isolatie van de binnengevel en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lathuy-1370

 • Hoog rendement
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Tevens geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€164,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de meest populaire acties om jouw woning in Lathuy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lathuy is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 860 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven liggen rond €1700 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lathuy kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12700. Het voordeel is plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we verscheidene alternatieve vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Lathuy (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van woning/huis in Lathuy kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2675 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Hieronder komen we met de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Lathuy. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€765
(€4850)
€1030
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€250
(€1750)
€320
(€3100)
Spouwmuur€380
(€1375)
€470
(€2000)
€865
(€3425)
HR++ glas€205
(€2425)
€270
(€3875)
€360
(€5400)
isolatie lathuy 1370

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lathuy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Lathuy isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat bespaart tot €310 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Big Mat, Gamma, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jodoigne

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Jodoigne kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Lathuy wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Lathuy voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Lathuy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment