Woning isoleren Mélin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mélin? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als bodemisolatie of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Mélin. We zoomen in op zaken als isolatie van buitenmuren en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-melin-1370

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Mélin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mélin is betaalbaar (om en nabij de € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €1875 en de potentiële besparing ligt op €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mélin kost +/- €4750. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Je profiteert van zo’n €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele interessante alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mélin (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Mélin kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Mélin. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€885
(€5500)
€1030
(€9850)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€220
(€2650)
€375
(€3050)
Spouwmuur€205
(€1025)
€650
(€2000)
€795
(€3275)
HR++ glas€250
(€2850)
€320
(€3175)
€425
(€4450)
isolatie melin 1370

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mélin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mélin isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Watz of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, dat betekent een winst van 275 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Jodoigne

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jodoigne in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Mélin wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Mélin voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Mélin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment