Woning isoleren Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering als bijv. schuin dak isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Dit kan gaan om zaken als tochtprofielen en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-maleves-sainte-marie-wastinnes-1360

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode1360
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€162,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf ontdek je de meest rendabele onderdelen om een woning in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes is goedkoop (vanaf € 890 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1650 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes kost je zo’n €4800. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13200. Het rendement is om en nabij €900 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we diverse interessante opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op deze pagina berekenen we de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3700)
€635
(€7200)
€1110
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€240
(€2350)
€355
(€2700)
Spouwmuur€225
(€1350)
€520
(€2275)
€795
(€3500)
HR++ glas€200
(€2250)
€280
(€3625)
€415
(€5325)
isolatie maleves-sainte-marie-wastinnes 1360

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes?

Waarom mijn woning in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3650 en dat bespaart tot €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Perwez

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Perwez voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Perwez
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment