Woning isoleren Orbais

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Orbais? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als de bodem isoleren of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Orbais. We zoomen in op topics als isolatie buitenkant gevel en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-orbais-1360

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode1360
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Orbais te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Orbais is goedkoop (al vanaf € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen bedragen zo’n €1975 en de potentiële besparing ligt op €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Orbais kost +/- €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12100. Je profiteert van plusminus €910, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Orbais (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Orbais is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2875 m3. Dat komt neer op €1400 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale prijs in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Orbais. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€825
(€5650)
€1020
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€215
(€1650)
€400
(€2700)
Spouwmuur€255
(€800)
€440
(€2275)
€935
(€3375)
HR++ glas€230
(€2425)
€260
(€3200)
€415
(€4650)
isolatie orbais 1360

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Orbais?

Wat is het voordeel van mijn woning in Orbais isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, waarbij u een besparing realiseert van €280 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Perwez

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Perwez aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Perwez
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Orbais wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Orbais voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Orbais. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment