Woning isoleren Givry

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Givry? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals muren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Givry. Je leest uitvoerig over onderwerpen als de buitengevel isoleren en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-givry-7041

 • Snelle terugverdientijd
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7041
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind je de meest interessante stappen om jouw woning in Givry te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Givry kan zeer goedkoop beginnend bij € 860 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Givry kost ongeveer €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Hiermee bespaar je zo’n €810, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we meerdere mogelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Givry (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Givry kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2625 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Onderstaand check je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Givry. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4250)
€765
(€5950)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€200
(€2550)
€345
(€3500)
Spouwmuur€370
(€1750)
€560
(€2575)
€865
(€3500)
HR++ glas€195
(€1825)
€260
(€4275)
€380
(€4750)
isolatie givry 7041

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Givry?

Waarom zou ik mijn huis in Givry isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en besparen tot €205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie over isolatiepremie in Quévy

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Quévy voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Givry wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Givry voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Givry. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment