Woning isoleren Goegnies-Chaussée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Goegnies-Chaussée? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Middels enkele acties zoals buitenmuren isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Goegnies-Chaussée. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-goegnies-chaussee-7040

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Duurzame investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuévy
Postcode7040
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop ontdek jij de meest populaire toepassingen om een woning in Goegnies-Chaussée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Goegnies-Chaussée kan zeer goedkoop (rond de € 890 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €205 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Goegnies-Chaussée kost gemiddeld €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Je profiteert van pakweg €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Goegnies-Chaussée (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Goegnies-Chaussée is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Goegnies-Chaussée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3250)
€645
(€6450)
€1160
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€290
(€2200)
€375
(€3350)
Spouwmuur€180
(€1700)
€510
(€1975)
€925
(€3475)
HR++ glas€225
(€2675)
€285
(€3275)
€435
(€4900)
isolatie goegnies-chaussee 7040

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Goegnies-Chaussée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Goegnies-Chaussée isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en besparen tot €220, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Hierna tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de betere bouwmarkt als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Quévy

Met behulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Quévy aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Quévy
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Goegnies-Chaussée wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Goegnies-Chaussée voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Goegnies-Chaussée. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment