Woning isoleren Berchem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Berchem? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Berchem. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van verwarmingsbuizen en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-berchem-9690

 • Structureel lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Kies voor duurzame warmte
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode9690
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3542,63146929634 kWh
Gemiddelde energierekening€167,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk je de meest rendabele toepassingen om een woning in Berchem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Berchem is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 800 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1600 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Berchem kost om en nabij de €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Hiermee bespaar je ong. €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere aantrekkelijke werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Berchem (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Berchem kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2300 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Berchem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€815
(€4800)
€920
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€255
(€1750)
€310
(€3150)
Spouwmuur€265
(€975)
€490
(€2275)
€785
(€3425)
HR++ glas€230
(€2600)
€340
(€3725)
€420
(€4600)
isolatie berchem 9690

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Berchem?

Waarom juist nu mijn huis in Berchem isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 325 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Kluisbergen

Mede door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kluisbergen op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kluisbergen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Berchem wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Berchem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Berchem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment