Woning isoleren Nukerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nukerke? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een paar maatregelen als bijv. isolatie van de vloer en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Nukerke. Je leest uitvoerig over thema’s als schuimstrips en PIR isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-nukerke-9681

 • Besparen op energienota
 • Een prettig leefklimaat
 • Duurzame investering
 • Minder storende geluiden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaarkedal
Postcode9681
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3542,00663205958 kWh
Gemiddelde energierekening€167,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de interessantste stappen om een woning in Nukerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nukerke is betaalbaar (rond de € 930 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €265 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1850 en de besparing loopt op tot €220 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nukerke kost +/- €4550. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12900. De winst is plusminus €940, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder kennen we nog een aantal aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nukerke (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Nukerke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Nukerke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4150)
€715
(€7150)
€1210
(€9100)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€170
(€1900)
€335
(€2750)
Spouwmuur€225
(€1275)
€600
(€2625)
€835
(€3150)
HR++ glas€220
(€2400)
€325
(€3475)
€350
(€5250)
isolatie nukerke 9681

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nukerke?

Waarom juist nu mijn huis in Nukerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3825, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Big Mat, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Maarkedal

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Maarkedal in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Maarkedal
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Nukerke wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Nukerke voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Nukerke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment