Woning isoleren Henis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Henis? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je waardevolle informatie over isolatie Henis. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de vliering en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-henis-3700

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele onderdelen om een woning in Henis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Henis is voordeling (al vanaf € 720 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn ongeveer €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Henis kost ongeveer €5800. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1240. De besparing loopt op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van om en nabij €900, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Henis (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Henis is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat komt neer op €1100 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Henis. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€815
(€6200)
€1190
(€8150)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€170
(€1650)
€395
(€3200)
Spouwmuur€245
(€1425)
€640
(€1975)
€910
(€3075)
HR++ glas€230
(€2200)
€305
(€3875)
€405
(€5300)
isolatie henis 3700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Henis?

Waarom zou ik mijn woning in Henis isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Engie of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, dat betekent een winst van 240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tongeren

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tongeren aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Henis wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Henis voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Henis. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment