Woning isoleren Kortessem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kortessem? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties als triple glas en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Kortessem. Dit kan gaan om onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kortessem-3720

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLimburg
GemeenteKortessem
Postcode3720
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Kortessem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kortessem is voordeling (ongeveer € 940 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Kortessem kost om en nabij de €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Daarmee bespaar je ong. €900 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens onderscheiden we nog meer populaire oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kortessem (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Kortessem is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Kortessem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€575
(€5850)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€220
(€1750)
€320
(€3450)
Spouwmuur€375
(€1300)
€660
(€2725)
€885
(€3350)
HR++ glas€210
(€2500)
€295
(€3450)
€440
(€5000)
isolatie kortessem 3720

Professionele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Kortessem?

Waarom zou ik mijn woning in Kortessem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €280 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Kortessem

Met behulp van de huidige premies wordt je woning isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Kortessem aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortessem
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Kortessem wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kortessem voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Kortessem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment