Woning isoleren Kolmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kolmont? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als de spouw isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je bruikbare informatie over isolatie Kolmont. Je komt meer te weten over zaken als isolerende deuren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kolmont-3700

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Een hoger energielabel

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de populairste stappen om jouw woning in Kolmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Kolmont is aantrekkelijk (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1675 en het resultaat is zo’n €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kolmont kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11600. Daarmee bespaar je pakweg €840, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we allerlei vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Kolmont (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Kolmont is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Kolmont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€835
(€7500)
€1240
(€8950)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€190
(€2000)
€370
(€3400)
Spouwmuur€360
(€1650)
€490
(€1975)
€900
(€3675)
HR++ glas€240
(€2350)
€290
(€3675)
€405
(€5300)
isolatie kolmont 3700

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kolmont?

Waarom mijn woning in Kolmont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Luminus of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3575, dat betekent een winst van 330 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide acties als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Tongeren

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tongeren in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Kolmont wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Kolmont voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Kolmont. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment