Woning isoleren Diets-Heur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Diets-Heur? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een paar maatregelen zoals dubbel glas en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je belangrijke informatie over isolatie Diets-Heur. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de dakkapel en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-diets-heur-3700

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer warmte en minder vocht
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€163,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de interessantste methodes om jouw woning in Diets-Heur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Diets-Heur is interessant (al vanaf € 890 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €240 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Diets-Heur kost doorgaans €5700. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Je profiteert van ong. €950 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer rendabele vormen. In het volgende overzicht benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Diets-Heur (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Diets-Heur is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 p/jaar. Op deze website kijken we naar de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Diets-Heur. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€645
(€4650)
€970
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€200
(€2250)
€320
(€3450)
Spouwmuur€330
(€725)
€470
(€2750)
€800
(€3250)
HR++ glas€230
(€2225)
€290
(€3700)
€395
(€4450)
isolatie diets-heur 3700

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Diets-Heur?

Waarom juist nu mijn huis in Diets-Heur isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Luminus of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en dat levert gemiddeld op €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tongeren

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tongeren meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Dankzij de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Diets-Heur wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Diets-Heur voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Diets-Heur. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment