Woning isoleren Nerem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nerem? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de schuur en deuren isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Nerem. Je leest uitvoerig over zaken als isolatie van muren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-nerem-3700

 • Hoog rendement
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de interessantste onderdelen om jullie woning in Nerem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nerem is goedkoop (om en nabij de € 880 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1900 en de winst ligt rond de €265 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nerem kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op zo’n €920, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verscheidene rendabele alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Nerem (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Nerem kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat is dus al gauw €1225 op jaarbasis. Op deze website komen we met de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Nerem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€625
(€5950)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€215
(€1550)
€340
(€3000)
Spouwmuur€255
(€1400)
€440
(€1925)
€950
(€3675)
HR++ glas€195
(€2025)
€315
(€4000)
€410
(€4500)
isolatie nerem 3700

Plaatsen in de regio:

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nerem?

Waarom zou ik mijn huis in Nerem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Watz en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125 en dat levert gemiddeld op €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Tongeren

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tongeren voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Nerem wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nerem voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nerem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment