Woning isoleren Melden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Melden? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Melden. We zoomen in op vraagstukken over tussenwanden isoleren en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-melden-9700

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Een verantwoorde warme woning
 • Ook akoestische isolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik3546,0680740985 kWh
Gemiddelde energierekening€167,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de interessantste onderdelen om je woning in Melden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Melden is interessant (al vanaf € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Melden kost zo’n €5000. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het rendement is al snel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Dit levert op zo’n €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verscheidene interessante vormen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Melden (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Melden is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2825 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Melden. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€725
(€7400)
€970
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€235
(€2000)
€390
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1475)
€480
(€2675)
€800
(€3025)
HR++ glas€210
(€2375)
€295
(€3825)
€440
(€5225)
isolatie melden 9700

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Melden?

Waarom moet ook ik mijn huis in Melden isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Oudenaarde

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Oudenaarde meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Melden wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Melden voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Melden. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment