Woning isoleren Kruisem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kruisem? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Via een investering zoals vliering isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met bruikbare informatie over isolatie Kruisem. Je komt meer te weten over topics als triple glas en condensvorming. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-kruisem-9770

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Snel te plaatsen
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9770
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna lees jij de meest rendabele stappen om je woning in Kruisem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Kruisem is financieel toegankelijk (al vanaf € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1750 en je bespaart al snel €245, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Kruisem kost om en nabij de €5900. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. De winst is ong. €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog meer mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kruisem (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Kruisem kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 op jaarbasis. Op deze website vind je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kruisem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3400)
€865
(€4850)
€1030
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€250
(€2050)
€330
(€3250)
Spouwmuur€275
(€1075)
€430
(€2725)
€900
(€3625)
HR++ glas€195
(€2400)
€285
(€3825)
€445
(€4750)
isolatie kruisem 9770

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Kruisem?

Waarom zou ik mijn woning in Kruisem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3075 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Kruisem

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Kruisem kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kruisem
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kruisem wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Kruisem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Kruisem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment