Woning isoleren Heurne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heurne? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als bijv. isolatie van schuine dak en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met waardevolle informatie over isolatie Heurne. Je kunt denken aan items als isolatie van de spouw en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-heurne-9700

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3545,13081824337 kWh
Gemiddelde energierekening€167,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be vind je de interessantste stappen om jouw woning in Heurne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heurne is goedkoop beginnend bij € 960 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1825 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heurne kost gemiddeld €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1150. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12300. Dit levert op zo’n €970 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Heurne (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Heurne kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. Dat komt neer op €1050 (jaarlijks). Onderstaand berekenen we de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Heurne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€765
(€5200)
€910
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€270
(€2000)
€345
(€3400)
Spouwmuur€365
(€1325)
€530
(€1925)
€925
(€3125)
HR++ glas€235
(€2225)
€340
(€4050)
€380
(€5275)
isolatie heurne 9700

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Heurne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Heurne isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275, dat betekent een winst van 245 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Oudenaarde

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Oudenaarde voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Heurne wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Heurne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Heurne. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment