Woning isoleren Bevere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bevere? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van schuine dak en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand lees je uitgebreide informatie over isolatie Bevere. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de dakkapel en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bevere-9700

 • Veel geld besparen
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.080 kWh
Stroomverbruik3543,88114376985 kWh
Gemiddelde energierekening€167,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref je de interessantste manieren om een woning in Bevere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bevere is betaalbaar (vanaf € 830 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €240 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bevere kost gemiddeld €5300. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Het rendement is al snel €800 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is zo’n €790 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog een aantal rendabele opties. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Bevere (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van jouw woning in Bevere is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be komen we met de totale kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bevere. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4300)
€865
(€7250)
€1110
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€260
(€2200)
€325
(€3000)
Spouwmuur€395
(€1525)
€620
(€2025)
€915
(€3125)
HR++ glas€190
(€2675)
€330
(€3325)
€395
(€4425)
isolatie bevere 9700

Populaire Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bevere?

Waarom zou ik mijn woning in Bevere isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €305, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Oudenaarde

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Oudenaarde aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Bevere wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bevere voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bevere. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment