Woning isoleren Edelare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Edelare? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een investering als isolatie van de spouw of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je diverse informatie over isolatie Edelare. We gaan aan de slag met topics als tochtprofielen en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-edelare-9700

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Einde van vochtproblemen
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik3544,19356238823 kWh
Gemiddelde energierekening€167,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf achterhaal je de populairste methodes om je woning in Edelare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Edelare is betaalbaar (vanaf zo’n € 760 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €2000 en het resultaat is zo’n €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Edelare kost je zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het rendement is al snel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het rendement is circa €850, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens bestaan er nog meer interessante opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Edelare (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw woning in Edelare is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 op jaarbasis. Hieronder check je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Edelare. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€875
(€4600)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€195
(€2450)
€355
(€2700)
Spouwmuur€315
(€1425)
€640
(€2050)
€870
(€3200)
HR++ glas€215
(€2125)
€310
(€4225)
€395
(€4600)
isolatie edelare 9700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Edelare?

Waarom juist nu mijn huis in Edelare isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Watz of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat levert gemiddeld op €220 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Hubo, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Oudenaarde

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Oudenaarde in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Edelare wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Edelare voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Edelare. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment