Woning isoleren Leupegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Leupegem? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Leupegem. We gaan aan de slag met items als isolatie van de binnengevel en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-leupegem-9700

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.130 kWh
Stroomverbruik3545,44323686175 kWh
Gemiddelde energierekening€167,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Leupegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leupegem is aantrekkelijk (al vanaf € 910 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1900 en het bespaart circa €250 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Leupegem kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog enkele alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Leupegem (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Leupegem kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1400 p/jaar. Hierna komen we met de totale prijs zodra kiest voor een isolatiespecialist in Leupegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€595
(€5550)
€920
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€250
(€1900)
€375
(€2700)
Spouwmuur€350
(€875)
€670
(€2150)
€805
(€3375)
HR++ glas€245
(€2175)
€330
(€3950)
€450
(€4425)
isolatie leupegem 9700

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Leupegem?

Waarom mijn woning in Leupegem isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij zoals Engie of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en dat bespaart tot €215, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hierna tref je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Oudenaarde

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oudenaarde op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Leupegem wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Leupegem voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Leupegem. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment