Woning isoleren Eine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eine? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. spouwmuurisolatie of isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Eine. Dit gaan om bijvoorbeeld items als tochtwering en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-eine-9700

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.100 kWh
Stroomverbruik3544,50598100661 kWh
Gemiddelde energierekening€167,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Eine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eine is financieel toegankelijk (al vanaf € 840 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €250 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eine kost doorgaans €5000. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je grofweg €830 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Eine (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Eine is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Eine. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€725
(€7500)
€930
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€225
(€2500)
€370
(€3300)
Spouwmuur€365
(€1275)
€660
(€2425)
€785
(€3375)
HR++ glas€195
(€2600)
€325
(€4225)
€360
(€5050)
isolatie eine 9700

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Eine?

Waarom zou ik mijn woning in Eine isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Oudenaarde

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Oudenaarde meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is simpel: je kunt fors besparen door te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Eine wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eine voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Eine. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een aangename leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment