Woning isoleren Mater

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Mater? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als de buitengevel isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Mater. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mater-9700

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettiger en gezonder huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Brandbeschermend
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3545,75565548013 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de populairste methodes om een woning in Mater te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mater kan erg voordelig (al vanaf +/- € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mater kost +/- €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1010. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is plusminus €820 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens bestaan er nog meer aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mater (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige samenleving? Isoleren van een huis in Mater is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Mater. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4300)
€875
(€6500)
€1230
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€220
(€2150)
€350
(€3600)
Spouwmuur€325
(€975)
€640
(€2050)
€870
(€3375)
HR++ glas€220
(€2925)
€305
(€3725)
€440
(€5225)
isolatie mater 9700

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mater?

Waarom zou ik mijn huis in Mater isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Ook neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Handy Home, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Oudenaarde

Via de huidige premies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Oudenaarde in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Mater wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Mater voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Mater. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment