Woning isoleren Naast

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Naast? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uiteenlopende informatie over isolatie Naast. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-naast-7062

 • Lagere maandlasten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7062
Gasverbruik21.040 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Naast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Naast is aantrekkelijk (plusminus € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €280 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Naast kost ongeveer €4700. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1130. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Je profiteert van ongeveer €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer populaire alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Naast (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Naast is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Naast. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4250)
€845
(€5750)
€1240
(€8500)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€170
(€2500)
€360
(€3600)
Spouwmuur€295
(€1625)
€740
(€2775)
€865
(€3175)
HR++ glas€240
(€2875)
€325
(€3800)
€440
(€5250)
isolatie naast 7062

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Meer weten over het isolatiebedrijf in Naast?

Waarom juist nu mijn huis in Naast isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3375, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Soignies

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Soignies kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Naast wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Naast voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Naast. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden jou een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment