Woning isoleren Masbourg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Masbourg? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een isolatiemaatregel als muren isoleren of deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je nuttige informatie over isolatie Masbourg. Denk aan thema’s als tochtwering en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-masbourg-6953

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6953
Gasverbruik21.320 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,93

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de interessantste acties om je woning in Masbourg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Masbourg kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 760 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1600 en het resultaat is zo’n €195 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Masbourg kost plusminus €5200. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het rendement is ong. €970 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er verschillende rendabele vormen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Masbourg (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Masbourg is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 (jaarlijks). Op deze website tref je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Masbourg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3050)
€685
(€6600)
€1070
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€265
(€2100)
€310
(€2900)
Spouwmuur€215
(€1550)
€460
(€2200)
€800
(€3450)
HR++ glas€205
(€2975)
€295
(€3350)
€435
(€4750)
isolatie masbourg 6953

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Masbourg?

Waarom mijn woning in Masbourg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Luminus of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en besparen tot €225, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Nassogne

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Nassogne op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Masbourg wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Masbourg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Masbourg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment