Woning isoleren Bande

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bande? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je belangrijke informatie over isolatie Bande. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolerende raambekleding en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bande-6951

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieLuxemburg
GemeenteNassogne
Postcode6951
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de interessantste manieren om een woning in Bande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bande is voordeling (al vanaf € 980 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €295 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bande kost zo’n €4950. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Dit levert op grofweg €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we verscheidene rendabele alternatieven. Hierna bespreken we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Bande (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Bande kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2150 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Bande. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€615
(€6150)
€1100
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€185
(€1600)
€350
(€3000)
Spouwmuur€265
(€1650)
€590
(€2075)
€810
(€3650)
HR++ glas€240
(€2875)
€305
(€3550)
€415
(€5325)
isolatie bande 6951

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bande?

Waarom moet ook ik mijn huis in Bande isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3750 en dat bespaart tot €210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo, Gamma, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Nassogne

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Nassogne kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nassogne
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Middels het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bande wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Bande voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bande. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment