Woning isoleren Le Roeulx

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Le Roeulx? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als de bodem isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Le Roeulx. Je leest uitvoerig over topics als isolatie buitenkant gevel en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-le-roeulx-7070

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode7070
Gasverbruik23.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€174,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Le Roeulx te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Le Roeulx is interessant (plusminus € 710 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €185 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €255 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Le Roeulx kost plusminus €5800. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het rendement is ongeveer €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende interessante vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Le Roeulx (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Le Roeulx is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 p/jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Le Roeulx. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€855
(€5900)
€920
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€235
(€1750)
€355
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1225)
€640
(€2000)
€875
(€3175)
HR++ glas€200
(€1875)
€305
(€3500)
€440
(€5100)
isolatie le-roeulx 7070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Le Roeulx?

Waarom moet ook ik mijn huis in Le Roeulx isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en geeft een besparing van €295 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Brico, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Le Roeulx

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Le Roeulx kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Le Roeulx wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Le Roeulx voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Le Roeulx. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment