Woning isoleren Lede

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Lede? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen zoals de kruipruimte isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Lede. Je kunt denken aan thema’s als tochtstrips of tochtbanden en cellulose isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lede-9340

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Weinig last van geluid
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLede
Postcode9340
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje lees jij de interessantste stappen om jouw woning in Lede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lede is voordeling (ongeveer € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lede kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Daarmee bespaar je zo’n €790, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we meerdere mogelijke oplossingen. Hierna behandelen we de meest interessante opties.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lede (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Lede is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. Dat is dus al gauw €1400 (jaarlijks). Hierna calculeren we de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lede. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€835
(€7300)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€215
(€2600)
€300
(€3350)
Spouwmuur€190
(€1750)
€640
(€1925)
€830
(€3650)
HR++ glas€245
(€2200)
€320
(€4150)
€440
(€5050)
isolatie lede 9340

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lede?

Waarom juist nu mijn huis in Lede isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en dat levert gemiddeld op €255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna bekijk je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Lede

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Lede in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lede
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Lede wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lede voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lede. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment