Woning isoleren Léglise

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Léglise? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als spouwmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Léglise. We gaan aan de slag met thema’s als vloerisolatie en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-leglise-6860

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode6860
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€161,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Léglise te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Léglise is goed te betalen (vanaf plusminus € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €185 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Léglise kost om en nabij de €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €980. De besparing loopt op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Daarmee bespaar je zo’n €950 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere vaak toegepaste alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Léglise (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Léglise kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Léglise. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€605
(€7300)
€1100
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€210
(€1700)
€325
(€3450)
Spouwmuur€195
(€1375)
€490
(€2250)
€850
(€3150)
HR++ glas€220
(€2500)
€265
(€3275)
€385
(€5375)
isolatie leglise 6860

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Léglise?

Waarom zou ik mijn huis in Léglise isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875 en geeft een besparing van €330 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Léglise

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Léglise meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Léglise
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Léglise wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Léglise voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Léglise. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangename leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment