Woning isoleren Framont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Framont? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de garage of radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Framont. We gaan aan de slag met vraagstukken over dakkapel isoleren en purschuim. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-framont-6853

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder last van vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidsdicht
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6853
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Framont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Framont is voordeling (vanaf zo’n € 740 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1700 en het bespaart circa €240, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Framont kost doorgaans €5400. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Je profiteert van zo’n €870 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende mogelijke vormen. Hieronder beschrijven we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Framont (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Framont is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 per jaar. Hieronder berekenen we de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Framont. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€595
(€5650)
€1120
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€215
(€2600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€280
(€1675)
€690
(€1925)
€910
(€3475)
HR++ glas€250
(€2000)
€340
(€4000)
€350
(€5375)
isolatie framont 6853

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Framont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Framont isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Gamma, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Paliseul

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Paliseul kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Framont wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Framont voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Framont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment