Woning isoleren Fays-Les-Veneurs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Fays-Les-Veneurs? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals spouwmuren isoleren en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Fays-Les-Veneurs. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van schuine dak en spuitisolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-fays-les-veneurs-6856

 • Een fors lagere energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6856
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna zie je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Fays-Les-Veneurs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Fays-Les-Veneurs is aantrekkelijk (al vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €1650 en het resultaat is zo’n €255 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Fays-Les-Veneurs kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je circa €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele rendabele opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Fays-Les-Veneurs (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Fays-Les-Veneurs kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar. Op deze website bekijk je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Fays-Les-Veneurs. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€765
(€4850)
€910
(€9200)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€255
(€2400)
€365
(€3100)
Spouwmuur€370
(€1425)
€430
(€2025)
€790
(€3550)
HR++ glas€240
(€2800)
€290
(€4250)
€390
(€5125)
isolatie fays-les-veneurs 6856

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Fays-Les-Veneurs?

Waarom zou ik mijn huis in Fays-Les-Veneurs isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Trevion, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125 en besparen tot €275 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Paliseul

Met hulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Paliseul meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Fays-Les-Veneurs wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fays-Les-Veneurs voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Fays-Les-Veneurs. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment