Woning isoleren Tournay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Tournay? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie en radiatorfolie aanbrengen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Tournay. Je komt meer te weten over vraagstukken over plat dak isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tournay-6840

 • Besparen op energiekosten
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€166,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje lees jij de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Tournay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tournay kan erg voordelig (al vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Tournay kost om en nabij de €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1230. Het rendement is al snel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is ong. €920 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we allerlei mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Tournay (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Tournay is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. De besparing komt neer op €1325 p/jaar. Hierna tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Tournay. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€725
(€4950)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€175
(€1600)
€395
(€3400)
Spouwmuur€200
(€1025)
€540
(€1925)
€910
(€3075)
HR++ glas€235
(€2325)
€290
(€4025)
€450
(€4950)
isolatie tournay 6840

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Tournay?

Waarom juist nu mijn huis in Tournay isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en geeft een besparing van €305 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Neufchâteau

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Neufchâteau meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Tournay wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tournay voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Tournay. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een optimaal klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment